Zece motive sa oferi educatie muzicala copiilor

Poate copilul tau va ajunge un cantaret renumit sau doar va fredona cate-un cantecel din cand in cand, la dus sau de plictiseala, un lucru e sigur, ca va beneficia enorm de pe urma orelor de muzica predate in scoala sau acasa prin diferite metode.

1.Mai mult decat muzica

Sondajele au aratat ca studierea muzicii faciliteaza invatatul celorlalte materii si dezvolta aptitudini folosite de copii in multe discipline.Cresterea lor cu un bogat material muzical, ascultand, cantand, invatand la un instrument, aduce beneficii serioase in timp ce trec prin etapele vietii.
Deasemeni, copiii care invata mai greu sau care isi pierd usor concentrarea, pot beneficia enorm de pe urma lectiilor muzicale.

2.Imbunatateste vocabularul

Daca privim la copiii intre 2 si 9 ani, una din beneficiile importante aduse de muzica in dezvoltarea lor este imbunatatirea vocabularului,  atat de important in perioada aceasta.Studiind muzica isi dezvolta un vocabular mai bogat si citesc mai bine, decat colegii lor, care nu participa la nici o lectie muzicala.
Studiile recente ale celor de la “Children’s Music Workshop”, au indicat foarte clar ca aceasta dezvoltare poate fi observata in emisfera stanga a creierului, responsabila printre multe altele, cu gestionarea limbajului.

3. Creierul lucreaza mai mult

Copiii care au frecventat lectii de muzica timp de 1 an, au aratat o dezvoltare diferita a creierului si o atentie imbunatatita, fata de ceilalti care nu au frecventat nici o ora muzicala.
Recente constatari ale oamenilor de stiinta au aratat cum creierul unui muzician, chiar si la o varsta frageda, functioneaza diferit fata de ceilalti care nu sunt asa de mult implicati in arta muzicii.Daca esti muzician, atunci cand canti la un instrument, creierul tau solicita simultan mai multe regiuni cerebrale decat orice alta activitate intelectuala.

4.Atinge performanta

In muzica o greseala este greseala, instrumentul este acordat sau nu este acordat, notele sunt cantate bine sau nu.Orele muzicale vor impulsiona elevul sa ajunga la performante deosebite.Doar prin munca si disciplina poate reusi aceasta.

5. Modeleaza caracterul

Muzica ofera copilului un mod de a se exprima.Le ofera o platforma pentru a-si invinge frica, si le da curaj de a risca.
Copiii care studiaza un instrument muzical, exceleaza mai usor in toate celelalte studii, sunt eficienti la lucrul in echipa, au o rata mult mai scazuta in consumul de tigari, alcool sau droguri.

6.Dezvolta imaginatia si curiozitatea

Introducand orele muzicale de studiu, inca de timpuriu in viata unui copil, ii deschizi ferestre catre a sti, a cunoaste, a descoperi, a afla ce este mai incolo.

7.Invata disciplina

Ca sa te dezvolti in domeniul muzical nu e suficient cu ce ai ramas in timpul orei de muzica de la scoala.Va trebui sa renunti la multe ore de joaca, de timp liber, sa exersezi, sa o iei de la capat de multe ori pana va iesi bine.Sa iei instrumentul si sa mergi la repetitie.Sa te imbraci frumos, sa vorbesti cand trebuie, sa stii sa asculti fara sa deranjezi cand colegii tai sunt pe scena.

8.Imbunatateste memoria

Introducerea lectiilor muzicale de mici, ajuta enorm in dezvoltarea memoriei, capacitatea de a retine mai repede si mai bine pe parcursul anilor de scoala.
De cate ori nu ai auzit un cantecel si ti-ai amintit imediat clipa cand cu ani in urma il ascultai.Iti amintesti unde erai si ce faceai exact.Chiar si vremea de afara, cine era prezent sau prin ce stari emotionale treceai.

9.Dezvolta rabdarea

Traim intr-o lume in care suntem invatati ca totul sa ni se ofere instant, poti sa ai ce iti doresti foarte rapid si cu putin efort, insa viata reala cere rabdare.Studierea muzicii cere uneori multa rabdare.De multe ori iti vine sa dai cu instrumentul de pereti.”Repeta, repeta pana iese bine” auzi mereu.
Uneori trebuie sa astepti pana iti vine randul sa canti, altfel s-ar putea sa strici munca unei echipe intregi.In felul acesta se dezvolta in tine acel simt al rabdarii.

10.Ofera clipe de relaxare

Viata este dura si stresanta de cele mai multe ori.Un coleg de serviciu mai guraliv, o sefa intepata si ajungi zi de zi acasa epuizat.Muzica poate fi o arma importanta impotriva stresului, maniei, presiunii sau oboselii cu care te incarci peste zi.
Daca iti pasa de tine, de copilul tau, gandeste-te la beneficiile aduse de muzica in viata voastra si ofera-i mai mult decat o pereche de casti si un mp3.Iti va fi recunoscator mai tarziu.
Sfatul meu – Asculta muzica buna in fiecare zi, cel putin 5 minute pe zi.

10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor 10 Motive sa oferi educatie muzicala copiilor
Sa oferi educatie muzicala copiilor